Technológia

Technológia

A termékek, gépegységek előállítása a 4 hektár alapterületű gyártelepen belül történik kezdve az alkatrészgyártástól egészen a készre szerelésig. A raktárból kiindulva az anyagáram öt gyártó csarnokon keresztül halad. Alkatrészgyártó, hegesztő, forgácsoló, festő és szerelő üzemeinkben a legmodernebb technológiai háttér és jól képzett munkaerő biztosítja a minőségi termékek előállítását.

Bemutató videó

Raktárrendszer

Az anyagtárolás zárt helyen történik a szálanyag, lemezanyag és kereskedelmi áru raktárakban. A nyilvántartást korszerű, vonalkódos informatikai rendszer végzi. A lehető legjobb minőségű kereskedelmi árukkal dolgozzunk és ugyan ez igaz az alapanyagokra is. A tábla lemezeket, és különböző szálanyagokat akkreditált bizonyítvánnyal rendelkező partnerektől szállítjuk, ugyanis jó terméket csak jó alapanyagból lehet előállítani.

Tovább

Anyagmozgatás

Az üzemek közötti anyagáramlásról korszeű anyagmozgató berendezések gondoskodnak, melyek elengedhetetlen kellékei egy jól működő belső logisztikai rendszernek. 2021 évben beszerzett Still targoncák és gyalogkíséretű raklapemelő gépek minden anyagmozgatási feladfatot ellátnak. A raktárakban speciális komissziós targoncák segítik az anyagforgalmat. A kész termékek kiszállítása – vevői megegyezés szerint – bérelt vagy saját szállítójárművön történik.

Tovább

Forgácsolás

A forgácsoló üzemben több műszakos munkarendben folyik a termelés hagyományos és CNC vezérlésű szerszámgépeken. A géppark részét képezik: hagyományos csúcseszterga, CNC vezérlésű ferdeágyas eszterga, fúró-marómű, marógépek, radiál fúrógép, fűrészgépek.

Tovább

Lemezmegmunkálás

Az alkatrészgyártó üzemben lévő géppark lefedi a lemezgmegmunkálási technológia nagy részét. A több műszakos munkarenddel ezen gépek igen termelékenyen működnek. A géppark részét képezik: lézervágó gép, élhajlító gépek, vízsugaras vágó, plazmavágó, lemezollók, sarokcsípő, stancoló, hengerítő, profilhengerítő, excenterprés.

Tovább

Hegesztő üzem

Hegesztő üzemünkben 135-ös eljárást – tömör huzalelektródás, aktív védőgázos ívhegesztést – alkalmazunk. M21 típusú Corgon (18% CO2, 82% Ar) aktív védőgáz biztosítja a megfelelő gázvédelmet. Több fokozatkapcsolós Miller berendezés mellett számos, döntő többségében 2021 évben beszerzett Fronius hegesztőgépekkel rendelkezünk. Fronius áramforrásaink mindegyike rendelkezik szinergikus üzemmóddal, melynek köszönhetően egyszerű a megfelelő hegesztési paraméter kiválasztása. Vékony szelvények esetén impulzus, vastag szelvények esetén standard üzemmódú eljárást alkalmazunk. Speciális alkatrészek hegesztése Panasonic típusú hegesztőrobottal történik. Felsőpályás darurendszerrel a nagyméretű acél szerkezetek munkaállomások közötti mozgatására van lehetőség.

Tovább

Festő üzem

Az alkatrész megfelelő felületelőkészítéséről kézi salakolás művelet, valamint különálló sörétező gép gondoskodik. A festőüzemben zsírtalanítóval és szárítókabinnal ellátott konvejor pályás festőrendszer üzemel. A nagyméretű vázak külön festőkabinban készülnek. Gabonatechnikai gépeink többnyire horganyzott kivitelben készülnek. Az alkalmazott technológiákkal biztosított a tökéletes felületvédelem az időjárás és más különböző mechanikai vagy kémiai behatásokkal szemben.

Tovább

Szerelő üzem

A szerelőüzemben szerelőszigetek vannak kialakítva, ahol pontos műveleti sorrendterv és utasítás szeint történik a különböző bonyolultsági szintű gépegységek készre szerelése. Az adott területeken vezetőszerelők felelnek a helyes és szakszerű összeállításért: csapágybeépítés, hajtáslánc, hidraulika, elektronika, burkolatok… A sor végén a készre szerelt gépegység végellenőrzése történik: járatás és jegyzőkönyv készítés. Ezzel a jól kontrollált folyamattal biztosított a magas színvonalú, minőségi termék a vevő részére.

Tovább

Fejlesztés

Cégünk jelentős innovációs tevékenységet is folytat a mezőgazdasági gépipar területén. Ennek alapja a több évtizeden keresztül felhalmozódott szakmai tapasztalat, a magasan képzett mérnökgárda és korszerű tervezői szoftverkörnyezet, valamint egyetemi és kutatóintézetekkel ápolt kapcsolati viszony. A folyamatos fejlesztésekkel igyekszünk a kielégíteni a mezőgazdasági vállalkozók igényeit korszerű műszaki megoldások alkalmazásával, hogy gépeink világviszonylatban, a piaci trendeknek megfelelően a legmagasabb műszaki színvonalat képviseljék. A magasan képzett mérnökeink fejlesztő munkája, illetve a rendelkezésre álló kísérleti labor és kutatási eredmények, garantálják a műszaki színvonal folyamatos emelését, figyelembe véve a piaci trendeket és a Vevői igények maximális kielégítését.