Összecsukható szálastakarmány felszedő

Prospektus letöltése

Az univerzális, összecsukható szálastakarmány felszedő adapter a megfelelő kapcsolókerettel szerelve kompatibilis valamennyi önjáró szecskázógéppel (Claas, John Deere, New Holland, Krone, Fendt, stb…).
A főként Nyugat-Európában értékesített gépek több mint 15 éve vannak a piacon, és ez idő alatt bizonyították megbízhatóságukat és tartósságukat a robosztus vázkialakításnak köszönhetően, ami extrém igénybevételekre van tervezve, ami miatt igen nagy népszerűségnek örvend a gazdálkodók körében.
A felszedő teljesen automatikusan, egy összehangolt hidraulikus-elektronikus rendszerrel és mechanikus biztosítómechanizmussal nyitható-csukható. A gép szállítási pozícióban közúti közlekedésre alkalmas, szélessége nem haladja meg a 3 métert. A betakarítandó területre érve a felszedő munkapozíciót vesz fel, 4.5 m illetve 5.0 m szélességre nyílik, és mindeközben a vezetőnek a fülkéből sem kell kiszállnia. Ezáltal jelentős idő takarítható meg, nincs szükség a vontatási helyzetből történő átszerelésre.
A váz alatt lévő állítható acélkerekek a szélsőséges talajviszonyokon is helytállnak. A talajkövetést alapvetően csúszótalpak segítik, de a gép kapható oldalkerekes kivitelben is. A lekaszált szálastakarmányt ívespályával vezérelt rugós ujjak veszik fel a talajról, majd a behordócsiga középre tereli az átadónyílás felé. A takarmány egyenletes áramlását a terményleszorító és a védőháló segíti. A hajtáslánc megfelelő védelemmel, nyomatékhatárolókkal van ellátva.

Makett gép Videó

Galéria