Gabonatechnológia telepek

Prospektus letöltése

A Hevesgép Kft. által gyártott gabonatisztító és szárító telepek a legkorszerűbb technológiát használva biztosítják a betakarított szemestermények szakszerű feldolgozását és szárítását. A végrehajtandó műveletek gépesített elvégzése valósul meg a tisztítástól kezdve, a szárításon keresztül, egészen a szakszerű tárolásig bezárólag.
A rendszer teljesen automatikus, működtetéséhez egyetlen gépkezelő személy szükséges, aki az irányítófülkéből ellenőrzi és irányítja az egész folyamatot.
A komplett rendszer terményfogadó része a betároló garat, mely betároló színnel egészülhet ki. A termény ezt követően tisztító és porleválasztó egységen halad át, majd a szárítón keresztül a tárolóba kerül, ami igény szerint lehet tárolószín, fémsiló vagy tranzittartály. A szárítás után utótisztításra is van lehetőség. A termény mozgatását anyagtovábbító rendszer végzi, mely vízszintes illetve ferde láncos szállítóból, csigából, serleges felhordóból, surrantócsőből és egyéb kiegészítőkből áll.
Számos előny mellett kiemeljük a telep csekély fajlagos energia felhasználását és telepítési költségét. A robosztus tervezésű, felületvédelemmel ellátott gépegységek hosszú élettartamúak, kevés karbantartást igénylenek. A terményszárító birtokában a betakarítás időpontja szélesebb időintervallumban választható meg. A földterület hamarabb válik szabaddá esetleges másodvetések számára, illetve a következő vetés magágy-előkészítésére.
A rendszer alkalmas valamennyi fajtájú szemestermény kezelésére. Az alkalmazott berendezések variációs lehetőségeivel, mind a méret, mind a teljesítmény adatokat széles határok között lehet változtatni és az egyedi igényekhez igazítani. Van lehetőség meglévő szárító telepek technológiai korszerűsítésére, illetve új telepek létrehozására. Keresse cégünket bizalommal műszaki igényfelméréssel kapcsolatban!

Videó

Galéria