MECMAR – Folyamatos szárító

Prospektus letöltése

A MECMAR RT ÉS RM típusú szárítócsalád hengeres, függőleges elrendezésű, nagy hőcserélő felülettel rendelkező és ennek következtében alacsony légsebességgel üzemelő folyamatos szárító. A terményben áthaladó levegő sebesség alacsony, ezért a porkibocsátás messze a határ érték alatt van.
A szárító belül horganyzott vázszerkezettel, kívül perforált rozsdamentes acéllemez hengerpalást burkolattal rendelkezik.
A nedves termény beadagolása felülről, terményszint ellenőrző szintjelző szondák segítségével történik.
A hengeres rész felső szakaszában történik a szárítás, az alatta lévő szakaszban pedig a terményhűtés és hőenergia visszanyerés. A lefelé mozgó terményrétegen belüli „nedvesség-rétegződés” megakadályozása céljából a szárító szakasz magasságának felénél terelőlemezek vannak felszerelve, amelyek a belső fal közelében mozgó terményt a külső palástlemezhez surrantják és fordítva.
A szárításhoz szükséges légmunkát az alacsony zajszinten dolgozó, nagy teljesítményű centrifugál ventilátor adja, axiális levegőkiléptetéssel.
A szükséges hőmennyiséget a szárító belsejébe, a légkamrába épített gázégőfej szolgáltatja.
A kitároló mechanika egyenletes anyagáramot biztosít, melynek fordulata a termény nedvességtartalmának függvényében van folyamatosan szabályozva.

Videó

Galéria