TRS – Szilázs fóliatöltő

Prospektus letöltése

A fóliatöltő gép bizonyítottan ideális a kiváló minőségű, jól emészthető takarmány előállításához, miáltal hozzájárul az állatállomány átlag feletti fejlődéséhez és egészségügyi állapotának megőrzéséhez.
A technológia előnye a hagyományos silótechnikákkal szemben, hogy a fóliába töltött szilázs erjesztéséhez és tartósításához szükséges anaerob körülmények gyorsan és tökéletesen teremthetők meg, így minimalizálható a tápanyagveszteség. A silózás helye tetszőlegesen megválasztható (mobil rendszer) és könnyen lehet az állatállomány létszámához, és az aktuális termésmennyiséghez alkalmazkodni.
A vontatott kivitelű, TLT maghajtású gép alkalmas, szálas és tömegtakarmányok, szecskázott anyagok, illetve melléktermékek fóliatömlőbe töltésére. A kialakított forma kettős követelményt elégít ki: a művelet elvégzése után alkalmas vontatási és munkahelyzetből adódó elvárásoknak is. A termény fogadására egy előtároló garat szolgál, mely közvetlenül kanalas rakodógéppel tölthető. A takarmányt nagy teljesítményű, kopásálló fésűs-rotoros présegység tömöríti a speciális fóliatömlőbe. A takarmányhalmazok bontását hidromotor hajtású oszlatóhenger végzi. A fóliatömlő felhelyezése egy speciális tartóval és kézi működtetésű, forgatható emelőszerkezettel történik. A silófólia tömörsége hidraulikus fék működtetésű feszítőrendszerrel állítható, melynek része a fóliatömlő végén fixen elhelyezett kötélhálós keret, drótkötél, féktárcsa, hidraulikus féknyereg és mérőóra.
A töltési teljesítmény függ a termény minőségétől, nedvességtartalmától és a kiszolgáló gépektől!

Videó

Galéria